ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ: Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Όσα αναφέρονται σε αυτό το κείμενο αποτελούν απόσπασμα προφητειών του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού. Ο Γέροντας κοιμήθηκε την 1η Ιουλίου 2009 με ένα χαμόγελο στα χείλη, αφού πρώτα φρόντισε να μας αφήσει ως παρακαταθήκη διάφορες προφητείες. Η συγκεκριμένη αναφέρεται σε πρόδρομα γεγονότα, παγκόσμια και ελληνικά, που θα οδηγήσουν σε μια τρίτη παγκόσμια σύρραξη που θα καταλήξει στον Αρμαγεδώνα.

ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Καταρχήν θα συμβεί μια πολιτειακή κρίση στον Ελλαδικό χώρο που θα έχει γενικότερες επιπτώσεις στην οικονομία. Το παγκόσμιο κεφάλαιο(το εβραϊκό) θα υποχωρήσει και η χώρα θα υποστεί δεινές επιπτώσεις. Θα παρατηρηθούν απολύσεις εργαζομένων, εθνική οικονομική κρίση και πείνα.
Οι Τούρκοι θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση της Ελλάδας και θα επιτεθούν. Η νίκη τους όμως θα είναι προσωρινή, καθώς αναπάντεχα η Ελλάδα θα αποκτήσει σύμμαχο την Ρωσία, η οποία θα επιτύχει εισβολή στα Τουρκικά εδάφη και νίκη. Μετά την στρατιωτική τους επιτυχία όμως οι Ρώσοι θα θελήσουν να προσαρτήσουν στην κυριότητα τους τα εδάφη των Στενών και την Κωνσταντινούπολη.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Οι Ρώσοι θα παραμείνουν στα Στενά περίπου 2-3 μήνες μόνο, γιατί γρήγορα θα αρχίσουν οι εχθροπραξίες λόγω των αντιδράσεων των Αμερικανών οι οποίοι θα υποκινηθούν από τον Εβραϊσμό. Οι Αμερικανοί μαζί με τους μισθοφόρους συμμάχους τους(π.χ Ιαπωνία) θα συγκεντρωθούν στην περιοχή των Στενών και θα πολεμήσουν με σκοπό την εξαφάνιση του Χριστιανισμού. Οι Εβραίοι που αντιμάχονται τους Χριστιανούς και το Βατικανό που στο παρελθόν χάρισε στους Τούρκους την Πόλη, θα είναι αρωγοί του αμερικανικού στρατιωτικού εγχειρήματος.
Τότε θα εμφανιστεί Άγγελος Κυρίου που θα προκαλέσει μέθη στα εμπόλεμα μέρη και θα οδηγηθούν επί 3 μερόνυχτα σε εχθροπραξίες. Η Ελλάδα θα μείνει αμέτοχη από τον πόλεμο αυτό και την σφαγή που θα έχει θύματα 700.000.000 άνδρες. Η Πόλη θα καταστραφεί και η Τουρκία θα χαθεί ως έθνος και χώρα. Το μόνο κτίσμα που θα περισωθεί θα είναι η Αγία Σοφία.
Στη συνέχεια ο ίδιος Άγγελος θα εμφανιστεί και θα γίνει ορατός από όλους την ώρα που θα προστάζει τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Οι λίγοι ζωντανοί και λογικοί εναπομείναντες θα αντιληφθούν τον παράλογο χαρακτήρα του πολέμου και θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Μετά το πέρας του πολέμου, στον οποίο θα εξοντωθούν οι μεγάλες δυνάμεις, ο Άγγελος κατόπιν εντολής του Κυρίου θα αναστήσει πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες του Βυζαντίου που θα αναλάβουν να διοικήσουν την ανθρωπότητα. Τα σκήπτρα θα τα παραλάβει όμως ένας κεκοιμημένος Βυζαντινός Άγιος Έλληνας Βασιλιάς με το όνομα Ιωάννης. Η πραγματική ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου είναι άγνωστη, σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα ορισμένων Αγιορειτών πατέρων, θεωρείται ως πιθανή η περίπτωση του Ιωάννη Δούκα Βατάτζη. O Ιωάννης ήταν αυτοκράτορας της Νίκαιας και γεννήθηκε στο Διδυμότειχο, πάνω στο κάστρο του οποίου βρίσκεται η απλοϊκή εικόνα του. Ο Βατάτζης μετά τον θάνατο του βρέθηκε με άφθαρτο το σώμα στον τάφο του, για αυτό και του αποδόθηκε ο τίτλος του μαρμαρωμένου βασιλιά. Η μνήμη του τιμάται στις 4 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τους λαϊκούς θρύλους θα είναι ο βασιλιάς που θα αναστηθεί και θα ανακαταλάβει την Πόλη.
Με την άνοδο του μαρμαρωμένου βασιλιά και πάλι στον θρόνο θα αρχίσει η αναγέννηση του έθνους. Η Ελλάδα θα επιστρέψει εδαφικά στον Βόσπορο και στα παράλια της Μικράς Ασίας και εκατομμύρια χριστιανοί των περιοχών αυτών θα βαπτιστούν και θα ανακαινίσουν τις βυζαντινές εκκλησίες.
Στη συνέχεια θα κυριαρχήσει η ειρήνη και η ευημερία για περίπου 30-40 έτη ώστε να οργανωθεί ο Χριστιανισμός. Έπειτα θα έρθει η ώρα του Αντίχριστου και η συντέλεια του κόσμου.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τα ακριβή χρονικά πλαίσια των γεγονότων που αναφέρθηκαν είναι άγνωστα, όμως τα σημεία των καιρών και οι προφητείες των πατέρων όπως του Οσίου Ανδρέα, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Γέροντα Παϊσίου και άλλων εν ζωή πατέρων, προμηνούν πως είναι κοντινά.
Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι η αναγέννηση της ανθρωπότητας θα ξεκινήσει από την Ορθόδοξη Ελλάδα, όπως έγινε και την εποχή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά δυστυχώς θα είναι και η τελευταία.